Saturday, December 26, 2009

bas express vs driver ngantuk vs penumpang..






IPOH: Sepuluh penumpang maut manakala dua lagi cedera dengan seorang daripadanya parah apabila bas dua tingkat Sani Express terbabas dan melanggar pembahagi jalan di KM272.8, Projek Lebuh Raya Utara-Selatan (PLUS) arah utara, kira-kira lapan kilometer selepas Plaza Tol Ipoh Selatan, awal pagi ini.
Wan Abdullah berkata semua yang terbunuh dan cedera merupakan penumpang yang duduk di tingkat bawah bas dua tingkat berkenaan manakala semua penumpang di bahagian atas serta kedua-dua pemandu bas tidak mengalami kecederaan.
Beliau berkata bas ekspres itu berlepas dari Klang, Selangor pada 9 malam tadi menuju ke Kangar dan membawa 48 penumpang.
"Di tempat kejadian, bas itu tiba-tiba terbabas lalu merempuh pembahagi jalan di sebelah kiri lebuh raya. Ia kemudiannya melantun serta merempuh pula pembahagi jalan di sebelah kanan lebuh raya sebelum berhenti," katanya.
Beliau berkata besi daripada pembahagi jalan yang menusuk masuk ke dalam bas selepas rempuhan yang pertama (rempuhan di sebelah kiri) menyebabkan kematian dan kecederaan penumpang berkenaan.

p/s:takut bila dngr berita2 mcm ni,nk naik bas awam x selamat juga.huhu..
punca semua kt driver tu.kalo dia x ngntuk maybe xkn belaku semua tu.
bas da la baru,cantik lagi 2 tingkat..

11 comments:

  1. adusss...ne wat ila takot nak naik bus dah neh.....

    ReplyDelete
  2. ila..
    nk wat cmner,tu la satu2 nye pengangkutan yg murah.kte sebagai penumpang hanya bertawakal jika naik bas..jgn belaku yg x ingini.huhu

    anisa..
    ouh..baik2 drive pesan kt driver bas yg kamu naik tu.he3..kalo dia bawe lain macam jerit jer.
    take care yer..

    shin..
    takut,hanya sementara,nak x nk kena naik juga bas..kn.huhu

    ReplyDelete
  3. hehhe..tu la..mau xmau kena nek jgk.....tawakal ja la.....rasanak menagis tgk apa yg berlaku neh...sgt lah sedey...

    ReplyDelete
  4. amir..
    murah2 pun mahal lagi dok..dri naik bas.
    bas la yg kira ok.at least jgn naik time malam la.

    ReplyDelete
  5. sian kn..
    takziah tuk keluarga mangsa..
    mintak2 xjadi lagi knn

    >>aku xg mn2 ader jer..

    ReplyDelete
  6. yoro..
    mane kamu pergi
    winduuu nye
    huhu....

    ReplyDelete